Joachim Raes: “Bij Climagroup wachten alle kansen bij enthousiasme en inzet”

Groeien je mensen? Dan groeit je onderneming met hen mee. En dus geeft Cooltech zijn werknemers maar wat graag alle kansen om zichzelf - én het bedrijf - verder te ontwikkelen. Het enige wat ze daarvoor in ruil vragen? Veel inzet en enthousiasme.

“We leveren bij Cooltech al goed werk af, maar het kan altijd nóg beter. Kleine foutjes moeten eruit en de kwaliteit en het rendement mogen nog omhoog. En wie kan daar beter voor zorgen dan diegenen die dagelijks in de praktijk staan en weten waar het soms knelt én waar de oplossingen liggen?” schetst Operationeel Manager Joachim Raes. Precies daarom kregen Bart, Koen en Ronald - drie ploegbazen met flink wat werkjaren op de teller - onlangs de kans om verder door te groeien en zo ook Cooltech een niveau hoger te tillen.

“We vinden het heel belangrijk om persoonlijk te differentiëren: iedereen krijgt een eigen, unieke rol op basis van zijn eigen, unieke kwaliteiten. Zo zijn Bart en Koen voortaan allebei ‘werfleider’, maar het is niet omdat ze dezelfde functietitel dragen dat ze ook exact dezelfde functie hebben. Bart is de ideale man om de Airconditioning(HVAC)-werven te stroomlijnen, Koen is dan weer de gedroomde rechterhand van projectleiders bij commerciële koelingsopdrachten, waar geen enkele werf hetzelfde is.”

“Iets waar we de komende jaren nog meer op willen inzetten is het coachen-door-collega’s. Zo kan Ronald die doorgroeide tot projectleider bijvoorbeeld rekenen op collega’s die hem wegwijs maken in zijn nieuwe job. Hij wist door zijn jarenlange ervaring als ploegbaas wel al perfect hoe hij de klant praktisch het best helpt, maar moest zijn ‘kantoor-kennis’ nog wat bijspijkeren. Toegegeven, we gooien onze ‘doorgroeiers’ een beetje in het diepe … maar er zijn vallijnen: ervaren collega’s die maar wat graag helpen en een mentor willen zijn. We zijn er dan ook steeds gerust in dat het goed komt.”

“Eigenlijk verwachten we hier veel enthousiasme en inzet: wie dat toont, krijgt alle kansen. We geloven in onze mensen en schatten ze - stuk voor stuk - hoog in. Als je geduld hebt, komt er dus zeker een opportuniteit op je pad. Al is het natuurlijk altijd aan jou om die te grijpen. Net zoals Bart, Koen en Ronald deden.”

 

Loop je ook warm voor een job bij Climagroup?
Bekijk onze vacatures