Warmtepompen DX (VRF/VRV)

Climagroup plaatst conventionele compressiekoelmachines volgens het principe van directe expansie. De lucht wordt direct gekoeld zonder tussenmedium via lucht/lucht- of water/lucht-warmtepomptechnologie. De grootste voordelen van deze conventionele koelmethode? De snelheid van uitvoering, een beperkte impact op het gebouw (omdat er geen complexe installatie aan te pas komt) en budgetvriendelijkheid.

Industriële koeling

Bij Climagroup zijn we gespecialiseerd in industriële koeling voor (grootschalige) productiebedrijven. We produceren én plaatsen gecertificeerde en brandbestendige luchtkanalen conform de EN1366-1-norm en denken oplossingen uit voor de koeling van processen. Daarbij werken we op basis van bodemwarmte met hernieuwbare energie. We bedenken en ontwerpen de industriële koeling altijd met de klant in gedachten: zo zoeken we de perfecte combinatie tussen de levensduur van de installatiekost en de uitbatingskost voor de klant

Water

Voor comforttoepassingen waar gebruikerscomfort en flexibiliteit centraal staan. Lucht/water- of water/water-warmtepomptechnologie.

Brandbescherming

Een goed koelsysteem kan ook bijdragen tot de bescherming tegen brand. Climagroup produceert en plaatst gecertificeerde brandbestendige luchtkanalen conform de EN1366-1-norm.

 

Geothermische koeling

Bent u op zoek naar een oplossing op basis van hernieuwbare energie? Climagroup kan u ondersteunen met een geothermisch systeem dat passief koelt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van bodemwarmte met hernieuwbare energie via aardsondes. Die zorgt voor verwarming in de winter en koelte in de zomer.

Commerciële koeling

Een klimatisatie-oplossing nodig voor de koeling van voedsel? Of u nu een winkel, warenhuis, opslagplaats of keuken wil koelen: Climagroup helpt u graag met het uitzoeken van de meest geschikte techniek voor uw ruimte. Duurzaam met CO2 of toch traditioneel met koudemiddel?
 

Luchttechniek

Kiest u voor een installatie op basis van luchttechniek, met luchtgroepen, chillers en/of koeltorens? Climagroup werkt voor u graag een toepassing met constant debiet of variabel debiet uit, of met vraag-gestuurde ventilatie. We verzorgen zelf de productie van kanalen en vormstukken met luchtdichtheidsklasse B.