Klant centraal

Bij Climagroup staat de klant altijd centraal. Wij staan voor het customer for life’ principe, waarbij ons engagement ook ondersteuning blijft bieden op lange termijn. We weten dat elk bedrijf anders is en bieden daarom oplossingen op maat aan. Alles wordt in functie van de specifieke behoeften en vereisten van de klant gesteld. Dankzij een breed assortiment aan innovatieve concepten die voortdurend verfijnd en verbeterd worden, slagen we er steeds in voor elke klant dé ideale oplossing te vinden.

 

100% service, 0% zorgen

Onze service? Snel, persoonlijk en 24/7. Onze belofte aan al onze klanten.Climagroup is actief in de Benelux en kan daarom bouwen op een servicemodel  waar u op 24/7 op kan rekenen. Bovendien garanderen we een snelle service, want uw tijd is ook voor ons belangrijk. We houden het voor u ook graag eenvoudig en transparant. Daarom heeft elke klant één persoonlijk aanspreekpunt, één nummer en één tariefplan.
 

 

 

Design and build

Climagroup helpt u graag de juiste balans te vinden tussen betaalbare oplossingen en de nieuwste, duurzame innovaties op de markt. We verhogen de toegevoegde waarde van uw installatie, van ontwerp tot realisatie, en dat ongeacht de schaal, reikwijdte en het budget van uw project. Hoe doen we dat? Onze uitgebreide engineeringafdeling en innovatiecel kunnen putten uit de combinatie van diepgaande kennis én meer dan 40 jaar ervaring. Op die manier gaan we zeer efficiënt te werk, beheren we kosten optimaal en zijn alle risico’s ingedekt. Bovendien werken we nauw samen met onze leveranciers: we bundelen expertise en creativiteit om elke uitdaging op te lossen en knappe ontwerpen af te leveren.

Flexibel en proactief

Waarom u moet kiezen voor Climagroup? U krijgt van ons de kracht en expertise van een grote groep en de flexibiliteit en spirit van een ondernemer. Onze medewerkers, bijvoorbeeld, krijgen de nodige middelen en faciliteiten waardoor ze steeds efficiënt en flexibel kunnen inspelen op de vraag van de klant. We verbeteren ook continu de performantie en servicegraad. Daarbij kiezen we voor een transparante en duidelijke communicatie zodat strategische beslissingen sneller kunnen worden genomen en alle partijen vanaf de start precies weten wat te doen. Geen verrassingen, enkel ingeloste verwachtingen.

 

Continue innovatie

De wereld van koeling en klimatisatie staat nooit stil. Climagroup bouwt haar expertise dan ook continu verder uit met nieuwe technieken en tendensen zoals alternatieve koudemiddelen, een alternatief warmte- en koudetransport, CertEnergie-optimalisatie (koude-/warmtestromen), remote monitoring, co-engineering van technologieën tussen klant, installateur, leverancier en fabrikant, AI/machine learning (controlling) en prefab methodologie. Dankzij die innovatieve strategie optimaliseren we het product, verlagen we de kosten én verbeteren we de klanttevredenheid.

Eigen opleidingscentrum

Al onze werknemers kennen hun vak door en door zodat u steeds kan rekenen op professionaliteit en de beste kwaliteit. Om proactief te kunnen inspelen op de steeds veranderende technologieën en innovaties, startte Climagroup een eigen opleidingscentrum in Alken. Daar leren nieuwe werknemers de knepen van het vak. Onze meer ervaren techniekers en installateurs scholen zich jaarlijks bij zodat ze steeds up-to-date blijven met de laatste technieken en toepassingen. Climagroup investeert maar liefst 210 opleidingsuren per werknemer per jaar! Nog een voordeel: ook onderhoudspersoneel en gebruikers van nieuw geplaatste installaties kunnen een gerichte training volgen. Zo is iedereen steeds volledig mee!
 

 

Duurzame ontwikkeling

Als u kiest voor Climagroup, kiest u voor duurzaamheid en investeren in een groene toekomst! We hechten veel belang aan de principes van duurzaam ondernemen: een antwoord bieden op de behoeftes van vandaag terwijl we de toekomstige generaties respecteren. Onze ‘building technologies’ doen exact dat: ze respecteren het leefmilieu, zijn economisch in gebruik en garanderen een optimaal comfort.
 

Kwaliteitscontrole

Climagroup gaat voor niets minder dan de beste kwaliteit op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu. Dat doen we door een zeer strikt kwaliteitssysteem te hanteren. Zo beantwoorden onze bedrijfsprocessen aan de hoge standaarden waarvoor we ons engageren. Het risicobeheersysteem VCA** is een middel om voortdurend de installaties en diensten die we plaatsen, te verbeteren.

 

 

Preventieve controle

Wij bieden meer voor minder. Onze installaties hebben een laag energieverbruik, gaan langer mee en vragen minder reparatiekosten. Dat komt doordat we bij de plaatsing steeds een uitgebreide preventieve controle uitvoeren. Op die manier zijn we er zeker van dat de installaties ook op lange termijn goed blijven presteren! Goed nieuws voor uw portefeuille én voor het milieu!

Certificaten & Erkenningen

* Fireduct / RWA
EN 1366-1 Classification
EN 13501-3 Testing
Pressure 0-500 PA
Fire types A and B
Leakage class S (<10m³/m²/hr) 

* EPB
* Airco en energiedeskundige
* Habilitatie Gas nr. 02-01786-A
* Erkende ‘Technicus in Vloeibare Brandstof’

D16 - klasse 1, D17 - klasse 6, D18 - klasse 6
P1 - klasse 3, P2 - klasse 1, P3 - klasse 1
S1 - klasse 1
T3 - klasse 6

AED Keuring

Aircosystemen moeten door erkende deskundigen goed afgesteld en gekeurd worden. Ook daar kunnen we u bij ondersteunen. In Vlaanderen moeten nieuwe airconditioningsystemen met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW binnen het jaar na de eerste inbedrijfstelling een eerste keer gekeurd worden. Nadien moet dat ook nog periodiek gebeuren. 

Climagroup heeft alle nodige erkenningen en certificaten om deze keuringen correct uit te voeren. Wat houdt zo’n beoordeling precies in? Concreet gaat het om een controle van de documentatie en een aantal werkingsparameters, een visuele inspectie, en een beoordeling van het correcte gebruik. 

Wij keuren al deze parameters met plezier voor u!