Maar liefst 110 hotelkamers, 10 buitenunits, 3 suites, vergaderzalen en koelcellen in de keuken: het HVAC-systeem van het gloednieuwe Radisson Blu-hotel in Nieuw Brugge was op praktisch vlak een hele uitdaging. Liesbet De Decker, projectleider bij bouwbedrijf Interbuild, vertelt over de fijne samenwerking met Cooltech.

“Het was een eerste keer samenwerken met Cooltech, maar zeker niet de laatste!"

Liesbet De Decker - Interbuild

Gloednieuw hotel en kantoren

Liesbet: “Het project omvat twee gebouwen in het nieuwe stadsdeel Nieuw Brugge. In het ene gebouw liggen kantoren van Proximus, het andere is een gloednieuw hotel met bovenop suites, luxeappartementen en vergaderzalen. Voor de invulling van de HVAC hebben we samengewerkt met Cooltech, die voor ons de koeling van de Proximus-kantoren en de hotelkamers, suites, vergaderzalen en keuken voor zijn rekening heeft genomen.”

Moeilijke puzzel

“Wat het project vooral uitdagend maakte, was de enorm krappe ruimte. Om de hotelkamers zo groot mogelijk te maken, werden de valse plafonds en schachten bewust heel klein gehouden met weinig ruimte voor de koelinstallatie. Door goed samen te werken met Cooltech, zijn we er uiteindelijk wel in geslaagd om de koelunits erin gepuzzeld te krijgen.”

Duidelijke afspraken

“Voor mij was het de eerste keer dat ik samenwerkte met Cooltech, maar ik moet zeggen dat alles heel vlot verlopen is. Tijdens de bouwwerken zaten we twee keer per week allemaal samen met de ploegbaas. Dat was nodig om te bespreken wie in welke zone zou gaan werken omdat er veel teams op hetzelfde moment aan de slag moesten. Cooltech heeft altijd precies gedaan wat we van hen verwachtten en dat was, gezien de omstandigheden, geen evidentie.”

Samenwerking verlengd

“Het was een eerste keer samenwerken, maar zeker niet de laatste! Cooltech heeft altijd precies gedaan wat we van hen verwachtten en dat was, gezien de omstandigheden, geen evidentie.We zijn nu zelfs al volop bezig met een samenwerking voor het volgende project. Cooltech gaat voor ons de koelinstallatie in de keuken van de gevangenis in Dendermonde verzorgen.”

SOORTGELIJKE PROJECTEN

Bekijk onze andere projecten!

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier