Diogo Prates, oorspronkelijk afkomstig uit Portugal, werkt bij Milieu & Koeltechniek als verantwoordelijke op de dienst naverkoop. Gedurende de 13 jaar dat hij er reeds aan de slag is, heeft hij al veel watertjes doorzwommen en kreeg hij de kans om het bedrijf grondig te leren kennen. Nog steeds enthousiast over zijn job, wou hij ons graag te woord staan om wat meer te vertellen over zijn job. Lezen jullie mee?

Onze collega Diogo aan het woord...

Hallo Diogo, aangename kennismaking en fijn dat we je even mochten ‘strikken’ voor een gesprek. Wil je me misschien eerst wat meer vertellen over jezelf?
“Uiteraard! Ik ben Diogo Prates, Portugees van afkomst. Ook naast mijn werk ben ik een bezige bij. Ik ben vaak met techniek bezig…Ik blaas zaken, zoals oude koelkasten, oldtimers… graag nieuw leven in. Dat gebeurt altijd met toffe muziek op de achtergrond. Bij mij is het nooit stil. Als ik niet aan het klussen ben, ga ik graag op vakantie. De ene keer is dat met de motor door de Alpen maar éénmaal per jaar heb ik echt nood aan de Portugese zon. Dat is helaas wat te ver om met de motor te doen.

Paul Vandenkieboom (nvdr Zaakvoerder) vertelde me over het pad dat je reeds aflegde bij Milieu & Koeltechniek. We kunnen echt wel spreken van een mooi ‘groei’pad, toch?
“Ja, eigenlijk wel. Mijn eerste ervaring als technieker heb ik opgedaan in een hotel. Maar ik vond die job te ‘algemeen’ en haalde daardoor niet genoeg voldoening uit mijn job. Dus ging ik op zoek naar iets anders. Zo kwam ik 13 jaar geleden als hulpmonteur terecht bij Milieu & Koeltechniek waar ik me kon verdiepen in de wereld van de HVAC. Ik vond dat heel boeiend! Gedurende 4 à 5 jaar heb ik de kneepjes van het vak geleerd en zo doorgegroeid tot ploegleider. Dan hebben ze me gevraagd om ‘depanneur’ te worden, uiteindelijk zelfs ‘hoofddepanneur’. Ik moest zorgen voor de planning, de bestellingen, de depannages… Ik deed meer bureauwerk maar kon me nog steeds toeleggen op de interventies. Die afwisseling heb ik altijd fijn gevonden. 7 jaar geleden werd ik dan ‘gebombardeerd’ tot verantwoordelijke van de dienst naverkoop. Een aantal dagen per week ben ik op de baan waar ik klanten kan opvolgen, de andere dagen zit ik op kantoor om de planning te maken, offertes te maken, service te leveren… En dat bevalt me prima.”

Als ik het goed kan inschatten, moet je toch van heel wat markten thuis zijn om deze job goed uit te oefenen?
“Uiteraard moet je technisch aangelegd zijn en is inzicht hebben in het project van groot belang. Maar communicatie is minstens even belangrijk. Niet alles verloopt altijd volgens plan en dan moet je flexibel kunnen zijn. Soms moet je echt op zoek gaan naar oplossingen en dan is het handig als je een beetje stressbestendig bent. Want klanten worden bij ons meestal geconfronteerd met problemen die snel verholpen moeten worden. Tijd is een luxe die klanten vaak niet hebben.

Gelukkig zijn klanten ook wel begripvol. Met veel klanten werken wij al jaren samen. We kennen elkaar en dat smeedt een band, dat geeft vertrouwen, zeker als we dan onze beloftes kunnen nakomen.”

Heb je in deze job veel contact met je collega’s? Doen jullie buiten het werk ook wel eens iets samen?
“Dat is een beetje afhankelijk van de job. Als ploegleider sta je altijd tussen je mensen terwijl je als ‘depanneur’ meestal alleen werkt. Maar dat lossen we wel op door op vrijdagavond regelmatig met de hele ploeg een pint te gaan drinken of een activiteit te doen met heel het team. Dus contact is er sowieso, op of naast het werk.”

Zou je Milieu & Koeltechniek aanbevelen als werkgever?

“Ik werk al 13 jaar bij Milieu & Koeltechniek en dat doe ik nog steeds heel graag. Ik heb altijd de ruimte gekregen om te groeien want ook met iets minder ervaring kan je bij Milieu en Koeltechniek terecht. Je moet het in je hebben. Een koeltechnieker moet elektrieker, mechanieker, lasser en loodgieter tegelijk zijn.

Ik heb ook altijd kunnen aangeven wat ik wel en niet graag doe. Die open communicatie vind ik heel fijn.

We hebben ook altijd toffe projecten waar we kunnen aan werken, soms klein en soms heel groot. Dat gaat van koeling tot klimatisatie, er is dus altijd heel veel afwisseling. Dus als je op zoek bent naar een job in HVAC in de buurt van Wilrijk, kijk dan zeker eens naar onze vacatures! ?”

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier