Een job als technieker

Peter is al vijf jaar aan de slag bij Rob Air. Als ervaren rot in het vak combineert hij zijn taken als monteur ook met die van technieker. “Die rol van ‘problem solver’ ligt me wel. Anders dan bij de montage heb je veel klantcontact. Je krijgt zo echt het gevoel dat je de klant helpt: je zoekt naar een antwoord op zijn vragen en zorgt voor een zo goed én zo snel mogelijke oplossing. Als dat lukt, haal je echt voldoening uit je job.”

Waarom Rob Air?
Rob Air is al meer dan 30 jaar een referentie op het vlak van klimaatsystemen . Als onderdeel van bedrijvengroep Hasco Invest kan het zich een betrouwbare werkgever noemen, maar toch was dat niet het eerste wat Peter in de firma aansprak.
“Het is vooral de collegiale sfeer in het bedrijf, die het hem voor mij doet. Waar mogelijk helpen we elkaar en springen we voor elkaar in. Het is hier niet ‘ieder voor zich’ maar wel ‘allen voor één’. Die ingesteldheid merk je op alle niveaus: we hebben allemaal onze rol en zijn allemaal even onmisbaar.”

Flink wat flexibiliteit
Als de wekker van Peter ‘s ochtends afloopt, weet hij niet wat de werkdag hem precies zal brengen: een airco bij een particulier herstellen, het klimaatbeheersingssysteem van een hotel controleren, of een depannage bij een grote winkelketen oplossen?

“De meest uiteenlopende werkbonnen komen je richting uit. En duikt er ‘s avonds onverwacht een probleem op? Dan moet je natuurlijk meteen je camionette inspringen. Als technieker heb je dus best een brede kennis en een stevige dosis flexibiliteit. Maar als je het mij vraagt, is dat onverwachte karakter net de grootste troef van de job. Het houdt het boeiend.”

Motivatie loont
De belangrijkste eigenschap van een Rob Air-medewerker? Daar moet Peter niet lang over denken: je moet gemotiveerd zijn. “Wie de handen uit de mouwen steekt en toont wat hij in huis heeft, krijgt hier mooie kansen. Veel leer je al doende - ondersteund door je meer ervaren collega’s - maar als je een extra opleiding wil volgen, dan kan dat. Als je laat zien dat je ervoor wilt gaan, dan wachten er heel wat doorgroeimogelijkheden. Er wordt echt in je geloofd en geïnvesteerd.”
 

Ga jij graag net als Peter aan de slag als technieker bij Rob Air? Laat dan snel van je horen en kom het team vervolledigen!

Loop je ook warm voor een job bij Climagroup?
Bekijk onze vacatures

Meer verhalen

The future is fresh
The future is fresh
Technisch tekenaar met extra
Technisch tekenaar met extra