Gezonde lucht is meer dan ooit een primaire behoefte, waar je ook bent. Ook binnen heb je verse lucht nodig, voor je gezondheid en je comfort. Zéker op drukbezette plaatsen, zoals op het werk, in een hotel of in een supermarkt.

Met een betrouwbaar ventilatiesysteem blijft de luchtkwaliteit optimaal. Een slim ventilatiesysteem voert koolzuurgas, vocht en verontreinigde lucht af. In ruil daarvoor brengt het verse lucht naar binnen, zonder dat er energie verloren gaat. Die constante aanvoer van frisse lucht houdt de luchtkwaliteit optimaal, wat bijvoorbeeld ook de verspreiding van virussen beperkt.

Bij Climagroup gaan we voor het maximale comfort voor jouw klanten en medewerkers. Onze experts ontwerpen samen met jou het meest geschikte ventilatiesysteem. Daarnaast zijn we ook de ideale partner voor het onderhoud van je installatie.

De perfecte luchtkwaliteit:  een combinatie van ventilatie en klimatisatie

Om de warmte niet te laten ontsnappen, is goed isoleren de boodschap. Helaas is isolatie vaak nefast voor de luchtcirculatie. Daarom is ventilatie zo essentieel. Door de lucht te vernieuwen, voorkom je vocht- en gezondheidsproblemen.

Een efficiënt ventilatiesysteem garandeert op elk moment de perfecte luchtkwaliteit. Daarnaast zorgt slimme ventilatie ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Ventilatie en klimatisatie gaan dan ook hand in hand.

Welke ventilatietype is het meest geschikt? Waar komt de luchttoevoer en -afvoer? Kies je voor discreet weggewerkte toepassingen of voor roosters? Wil je je ventilatiesysteem uitbreiden met vochtigheids- en CO₂-sensoren?

Op al die vragen hebben onze experts een antwoord. Samen met jou gaan we steevast voor de beste ventilatie-oplossing op maat van jouw project.

Het onderhoud van je ventilatiesystemen:
even belangrijk als de installatie

Een ventilatiesysteem kan alleen maar goed werken als je het goed wordt onderhouden. Na een tijdje worden de filters vuil. Dat heeft natuurlijk een negatief effect op de luchtkwaliteit en de efficiëntie van het systeem. Ook de ventilatieroosters en het luchtkanaal moeten regelmatig gereinigd worden zodat de lucht ongehinderd kan circuleren.

Pure Air, onze ventilatiespecialist

 

Met Pure Air heeft Climagroup een echte ventilatiespecialist in huis. Pure Air is gespecialiseerd in het ontwerp, de plaatsing en het onderhoud van ventilatiesystemen. Bovendien heeft het bedrijf een eigen productie-afdeling. Daardoor profiteer je van gunstigere aankoopprijzen en kortere levertermijnen.

Eén ding is zeker, de geknipte luchttechniek vind je bij Climagroup!

PROJECTEN IN DE KIJKER

Hotel Marivaux

Hotel Marivaux

Het viersterrenhotel Marivaux kocht een oud pand om te renoveren en de bestaande oppervlakte uit te breiden met 41 kamers. Voor airco, ventilatie en verwarming zocht het hotel een betrouwbare partner met de nodige ervaring en expertise in HVAC-installaties. Omdat Climabel al lang met Marivaux samenwerkt, kwam CEO Willian Yang snel opnieuw bij Climabel uit.

 

“Ik kan Climabel alleen maar aanraden aan andere hoteleigenaars”, besluit de CEO van Hotel Marivaux. “Hun interventiesnelheid bij storingen en expertise zijn uniek.”

Practimed

Practimed

Practimed is een medisch centrum met 2 vestigingen in Tessenderlo en Bree. In 2018 werd het nieuwe gebouw in Bree gezet, waarbij de HVAC van het gebouw aan Rob Air werd toevertrouwd. Guy Borghs, facility medewerker bij Practimed, licht toe hoe Rob Air het comfort van patiënt én medewerker verhoogde.

Gandae

Gandae

De gebouwen van Gandae in Gent waren toe aan een grondige opfrisbeurt, dus was het maatwerkbedrijf op zoek naar een HVAC-oplossing op hún maat. En die vonden ze bij Borcalor! Aan het woord: Stephan Hebbelinck, verantwoordelijke technische dienst bij Gandae.

AS Adventure Turnhout

AS Adventure Turnhout

Na een geslaagd project koos AS Adventure opnieuw voor Cooltech voor de installatie van een KWO-systeem in het nieuwste filiaal in Turnhout. Voor de outdoorketen staat de natuur altijd op nummer 1, óók voor de verwarming en koeling van hun panden. Daarom kozen ze voor een ecologisch verantwoord systeem dat werd aangepast aan de noden van het atypische pand. Jean-Louis Jacobs, projectleider bij A.S.Adventure, over de vlotte samenwerking tussen twee gemotiveerde ondernemingen.

ANDERE DISCIPLINES

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier