Een aangename binnentemperatuur, thuis en op het werk

Comfort binnenshuis begint bij een aangename temperatuur, thuis en op het werk. En nu energie meer dan ooit een hot topic is, verwacht je dat je koel- en verwarmingssysteem bovenal energie-efficiënt (je portemonnee!) en duurzaam (het milieu!) zijn.

Duurzame koeling en verwarming is de prioriteit van Climagroup. Daarom bevelen we warmtepompen aan. Die zijn een performante en toekomstgerichte oplossing waarmee je stevig kunt besparen op lange termijn.

Een totaaloplossing met ventilatie nodig? Geen probleem, bij Climagroup staan onze experts paraat voor meer advies.

Warmtepomp: voordelig en duurzaam

Een warmtepomp haalt tot 80% van haar energie uit de natuur (bodem, grondwater, lucht) en geeft warme lucht of water af in gebouwen. De meeste warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen. Dat maakt een warmtepomp een toekomstproof én energie-efficiënte verwarmingsoplossing.

Er bestaan verschillende types, elk met hun eigen karakteristieken:

 

Lucht-luchtwarmtepomp

Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en blaast deze naar binnen. Op warme dagen werkt ze als airco. Het resultaat? Op elk moment een aangename temperatuur. Mogelijk als split-, multisplit- of VRF-systeem.

 

Lucht-waterwarmtepomp

Dit type warmtepomp zet warme buitenlucht om in warm water. Een compressor gebruikt de koelmiddeldamp om te verwarmen en voor het warm water.

 

Water-waterwarmtepomp

Deze pomp werkt met water uit een waterput of wordt aangesloten op het leidingnetwerk. Omdat de temperatuur van het grondwater vrijwel constant is, is het rendement voor een water-waterwarmtepomp hoog.

Industriële oplossing of residentieel project?
Climagroup is de ideale partner!

Een industriehal, magazijn of productieruimte koelen of verwarmen? Of een residentieel project? Voor de keuze van je klimatisatiesysteem, op grote of kleine schaal, ga je niet over één nacht ijs.

Bij Climagroup kun je terecht voor elk project. Climagroup gaat samen met jou na welk koel- en verwarmingssysteem het best bij je project past. Samen bepalen we de ideale oplossing op maat van jouw situatie.

PROJECTEN IN DE KIJKER

AS Adventure Turnhout

AS Adventure Turnhout

Na een geslaagd project koos AS Adventure opnieuw voor Cooltech voor de installatie van een KWO-systeem in het nieuwste filiaal in Turnhout. Voor de outdoorketen staat de natuur altijd op nummer 1, óók voor de verwarming en koeling van hun panden. Daarom kozen ze voor een ecologisch verantwoord systeem dat werd aangepast aan de noden van het atypische pand. Jean-Louis Jacobs, projectleider bij A.S.Adventure, over de vlotte samenwerking tussen twee gemotiveerde ondernemingen.

BMW Training Centre

BMW Training Centre

In het BMW Training Centre in Bornem geeft het automerk eigen technici en verkopers van dealers opleidingen over de nieuwste modellen. Omdat de deelnemers zowel vergaderen als aan auto’s sleutelen, kan de temperatuur en ventilatie in de verschillende lokalen erg verschillen. Een uitdaging die Borcalor perfect kon opleveren!

Hotel Marivaux

Hotel Marivaux

Het viersterrenhotel Marivaux kocht een oud pand om te renoveren en de bestaande oppervlakte uit te breiden met 41 kamers. Voor airco, ventilatie en verwarming zocht het hotel een betrouwbare partner met de nodige ervaring en expertise in HVAC-installaties. Omdat Climabel al lang met Marivaux samenwerkt, kwam CEO Willian Yang snel opnieuw bij Climabel uit.

 

“Ik kan Climabel alleen maar aanraden aan andere hoteleigenaars”, besluit de CEO van Hotel Marivaux. “Hun interventiesnelheid bij storingen en expertise zijn uniek.”

Gandae

Gandae

De gebouwen van Gandae in Gent waren toe aan een grondige opfrisbeurt, dus was het maatwerkbedrijf op zoek naar een HVAC-oplossing op hún maat. En die vonden ze bij Borcalor! Aan het woord: Stephan Hebbelinck, verantwoordelijke technische dienst bij Gandae.

Practimed

Practimed

Practimed is een medisch centrum met 2 vestigingen in Tessenderlo en Bree. In 2018 werd het nieuwe gebouw in Bree gezet, waarbij de HVAC van het gebouw aan Rob Air werd toevertrouwd. Guy Borghs, facility medewerker bij Practimed, licht toe hoe Rob Air het comfort van patiënt én medewerker verhoogde.

ANDERE DISCIPLINES

OVER ONS

Onze sectoren
Onze sectoren

Ontdek hoe we met hart en ziel ondernemen voor al onze klanten

NIEUWS

Neem contact op

Meer info nodig over onze HVAC- en koeloplossingen? Een offerte vragen?

Laat je bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou.

STAP 1 VAN 5

Als je op volgende klikt ga je akkoord met de regels en voorwaarden zoals vermeld in onze privacy verklaring.

STAP 2 VAN 5
STAP 3 VAN 5
STAP 4 VAN 5
STAP 5 VAN 5

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van het contactformulier